Kebiasannya masalah yang sering berlaku bila guna microsoft word ialah bila mengubah saiz margins. Bila nak ubah saiz unit ukuran dalam inci. Lepas tu kita tak tahu macam mana nak setting. Bertambah parah bila kerja yang nak disiapkan nak cepat. Pening kepalakan?

Untuk mengubah unit ukuran ni adalah senang. Untuk tutorial ni aku menggunakan microsoft word 2007. Rasanya mungkin tak berbeza untuk pengguna microsoft word 2010.

Bagaimana mengubah unit ukuran pada microsoft word?

OK. Jom kita mulakan tutorial kita.

1. Buka microsoft word.

2. Klik pada Button dan seterusnya klik pada .

Bagaimana mengubah unit ukuran pada microsoft word

3. Selepas tu akan keluar pop-up. Klik pada advanced dibahagian sidebar kiri.

4. Apa yang perlu korang buat ialah scroll-down dan cari bahagian Display.

Bagaimana mengubah unit ukuran pada microsoft word
5. Dibahagian Display ubah unit ukuran kepada atau mana yang sesuai dengan keperluan korang.

6. Setelah siap klik OK dibahagian bawah.

Haaa… senangkan?

Tak susah pun. So, lepas ni diharapkan dengan tutorial bagaimana mengubah unit ukuran pada microsoft word ni dapat membantu korang untuk mempercepatkan proses kerja menaip. Tak adalah pening-pening lagikan? 🙂

One thought on “Bagaimana mengubah unit ukuran pada microsoft word?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge