Cara-cara nak komen menggunakan plugin disqus

Untuk tutorial wordpress kali ini aku nak tunjukkan cara-cara nak komen menggunakan plugin disqus. Seperti di blog wordpress yang lain tiap kali ingin bagi komen apa yang perlu korang isikan ialah nama, email dan URL blog. Lepas tu baru bagi komen. Di blog ni lain plak sebab aku guna plugin disqus. Plugin ni kalau korang…

Fungsi terbaru wordpress.com – Generating Preview pada bahagian tab komen

Nampaknya pihak wordpress semakin hari semakin banyak perubahan yang dilakukan pada blog wordpress.com. Hari ni baru aku perasan sesuatu. Sebelum ni tak. Kebiasaanya komen yang datang aku terus approved dibahagian dashboard. Tapi tadi aku terus pergi bahagian tab komen. Entah macam mana aku terseret courser mouse ke bahagian URL blog pengkomen. Terus generate preview blog…