Aku sudah ada blog baru

Aku sudah ada blog baru

Aku sudah ada blog baru Alhamdulillah… Syukur sangat sebab akhirnya aku mempunyai blog sendiri. Sudah lama aku nak buat blog sendiri ni tapi mengenangkan belum ada budget yang cukup untuk beli domain aku tangguhkan dulu. Tapi aku dapat beli domain yang amat murah sebab masa tu ada promotion. Apa lagi aku pun grab cepat-cepat. Tak…

Letak link je dah dapat $1

Alhamdulillah… Semalam blog aku yang lagi satu dapat job terbaru yang mana aku cuma perlu letak 3 link je dan bayaran yang aku dapat adalah $1. Walaupun sikit tapi syukur sangat-sangat sebab dah lama aku join program ni tapi masih lagi tak dapat job. Tiba-tiba semalam dapat email yang mengatakan ada yang berminat nak letak…

YouTube Repeat – Cara mudah untuk mengulangi video secara automatik

Apabila kita menonton video di YouTube seringkali nak juga kita tengok lagi sekali. Kita cuma tekan button play balik untuk kita ulang balik. Tapi bukan ke lagi bagus ia replay balik secara automatik. Macam mana kita nak buatkan video tu play lagi sekali? Berita baik kepada pengguna Google Chrome kerana aku sudah jumpa satu extension…

Fungsi terbaru wordpress.com – Generating Preview pada bahagian tab komen

Nampaknya pihak wordpress semakin hari semakin banyak perubahan yang dilakukan pada blog wordpress.com. Hari ni baru aku perasan sesuatu. Sebelum ni tak. Kebiasaanya komen yang datang aku terus approved dibahagian dashboard. Tapi tadi aku terus pergi bahagian tab komen. Entah macam mana aku terseret courser mouse ke bahagian URL blog pengkomen. Terus generate preview blog…

Bagaimana nak buang kata laluan/password pada file PDF?

Kadang-kadang terasa bosan jika tiap kali nak buka ebook yang dalam bentuk PDF kena masukkan password atau kata lalauan sebelum membaca. Sebelum ni aku pernah terfikir juga macam mana nak elakkan dari buat macam tu. Akhirnya, aku jumpa satu software yang dapat membantu untuk selesaikan masalah ni. Software yang aku cadangkan ini adalah percuma. Ia…