Apa yang aku fikir bila waktu banjir?

Semasa musim banjir datang, semua orang akan panik terutama mereka yang mengalami banjir. Sekarang ni pun sudah banyak tempat ditenggelami banjir dengan bermula dari utara semenanjung hinggalah ke selatan semenanjung. Sabah pun banjir juga.

Pada orang yang tak kena banjir atau mangsa keadaan banjir mungkin ada yang terfikir bermacam-macam. Aku pun ada juga terfikir macam-macam bila banjir antaranya…

Cerita Sehelai Tudung Labuh

Hari ni tiba-tiba je nak cari cerita yang best-best kat internet. So, singgahlah kejap kat Iluvislam.com. Dah lama follow website ni. Sejak masih belajar di politeknik lagi. Memang menarik kandungannya. Tadi cari-cari jumpa cerpen ni.

Memang menarik bila baca. Tu yang kongsi kat sini. Bacalah…semoga bermanfaat kepada semua. Amin…

Wajib pasang beg udara mulai 2012 untuk semua kenderaan

Hari ini terbaca kat twitter dimana kerajaan telah mewajibkan semua kenderaan memasang beg udara mulai 2012.

Apa yang aku nampak ini merupakan langkah terbaik bagi mengurangkan kemalangan jalan raya. Tahun 2010 sahaja pelbagai kemalangan berlaku tidak kira jenis kenderaan.

Cara terbaik makan biskut CHIPSMORE

Untuk kali ini dan pertama kalinya aku cerita bab makan. Kebiasaanya, blog ini banyak cerita mengenai komputer, kereta dan sebagainya.

So, disini aku nak kongsikan cara terbaik untuk makan biskut chipsmore.

Aku hampir kemalangan

Pada hari ini aku hampir sahaja kemalangan dengan kereta toyota vios. Kejadian ni berlaku hampir dengan simpang tiga kuari Bukit Waha.