Hanya Untukmu…

Sejak semalam aku mula mencari lagu kegemaran aku yang sudah lama aku tidak dengar. Lirik dan lagu memang sedap di dengar terutama bila menonton video lagu ini. Memang terbaik dan penuh romantik. Aku mula jatuh cinta dengan lagu ini semasa aku masih belajar dulu. Entah macam mana aku terdengar lagu ini di komputer kawan aku.…

Twenty ten – Theme terbaru blog

Alhamdulillah…Akhirnya blog ni sudah berubah wajah. Dulu menggunakan theme Spring Loaded. Kini aku menggunkan theme Twenty Ten. Warna yang aku gunakan adalah warna hijau pucuk pisang. Masih menggunakan warna theme Spring Loaded. Aku tak tahu warna apa yang sesuai. So, pakai jelah warna ni. Lagipun nampak mendamaikan. Hehehe…

Cara setting autosave di microsoft word

Mungkin korang pernah terkena bila tengah buat kerja di microsoft word tiba-tiba elektrik terputus. Pulak tu kerja korang belum lagi save. Dahlah banyak korang dah taip. Mesti bengang punyalah. Dulu aku pun pernah kena masa belajar dulu. Tapi selalu perasan setiap kali masa menaip tiba-tiba macam dia save sendiri. So, kali ni aku nak ajar…

Ini post saya yang ke-100

Sudah lama aku tak update blog ni. Dah bersawang blog aku. Hehehe… Untuk post kali ni memang menarik sebab ini merupakan post yang ke-100. Macam tak percaya akhirnya aku berjaya membuat post yang ke-100. Masa mula-mula buat post yang pertama dulu memang susah sebab tak ada idea sangat. Tapi setelah membuat blogwalking dapatlah juga idea…

SpeedBit Video Accelerator – Tonton video tanpa buffering

Menonton video di Youtube memang seronok terutama video yang berkaitan dengan video lagu, tutorial atau pun video lawak. Tapi paling membosankan bila ada berlakunya buffering semasa menonton. Pastinya kita bertambah tension dan frust. Dulu pun aku macam tu juga. Puas fikir macam mana nak tengok video dengan lancarnya tanpa buffering.