youtube repeatApabila kita menonton video di YouTube seringkali nak juga kita tengok lagi sekali. Kita cuma tekan button play balik untuk kita ulang balik. Tapi bukan ke lagi bagus ia replay balik secara automatik.

Macam mana kita nak buatkan video tu play lagi sekali?

Berita baik kepada pengguna Google Chrome kerana aku sudah jumpa satu extension yang paling bagus untuk menyelesaikan masalah ini. Extension ini dipanggil YouTube Repeat.

Extension ini berfungsi mengulangi video secara automatik dengan cara korang “tick” pada kotak “Repeat”. Kemudian video akan diulangi semula.

Pada aku itu sudah cukup membantu. Bagaimana nak guna extension ni?

1. Download YouTube Repeat dan kemudian Install.

2. Buka apa-apa video yang korang nak. Contohnya video di bawah ni.

3. Tick di kotak “Repeat” diatas Suggestions video. Selepas itu, secara automatik video akan mengulangi kembali.

youtube repeat

Macam mana? Mudahkan. Selamat mencuba.

No tags for this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge